De Frie Energiselskaber på Folkemødet 2017

FOLKEMØDE: Mød De Frie Energiselskaber til debat om energi- og erhvervspolitik på Folkemødet 2017. 

Adm.dir. Jette Miller, De Frie Energiselskaber

Hvem styrer vores energipolitik? Hvad blev der af konkurrencen – og bliver klimaet kørt over, når omstillingen ikke bare skal være grøn men også omkostningseffektiv? Det – og meget mere – skal debateres på Bornholm.

De Frie Energiselskaber inviterer dig til to debatter, som du kan læse mere om her nedenfor. Vi glæder os til fire dage med livlig debat og spændende diskussioner!

DEBAT 1. ENERGIMARKEDERNE VIRKER IKKE: HVEM HAR EN HJERTESTARTER?

Effektive markeder er en vigtig driver for samfundets vækst og udvikling – og ikke mindst for vores konkurrenceevne. Hvordan får vi skabt mere velfungerende energimarkeder og høstet det effektivitetspotentiale, politikerne har stillet os i udsigt?

Konkurrencen halter. Velfungerende markeder er en afgørende nøgle til at levere vækst og konkurrenceeffekt. Det gælder alle markeder – også el- og gasmarkederne. I dag fungerer vores energimarkeder ikke. Konkurrencen er langt fra toptunet. Eksempelvis skiftede kun godt 6 pct. af kunderne elleverandør i 2016, og elmarkedet består primært af en række geografiske monopoler, der har op mod 90 pct. af deres kunder i deres eget lokale område.

Hvordan får vi ændret det billede og øget den reelle konkurrence på energimarkederne, sådan som også Energikommissionen efterspørger. Paneldeltagerne, der alle har erfaring og viden om velfungerende markeder, vil give dig deres ekspertvurderinger – og i forlængelse heraf også deres bud på, hvordan konkurrencen kan styrkes.

Deltagere

  • Ole Hvelplund, adm.dir., NGF Nature Energy
  • Simon O. Rasmussen, underdirektør, Tekniq
  • Jens Astrup Madsen, afdelingschef, Landbrug & Fødevarer
  • Jette Miller, adm.dir. De Frie Energiselskaber

Arrangør: De Frie Energiselskaber.

Dag: Torsdag 15. juni kl. 15-16.

Sted: Energinet.dk’s telt (B12).

—–ooOoo—-

DEBAT 2: FLIRTER VORES ENERGIPOLITIK MED ERHVERVSPOLITIKKEN?

Kom og vær med når virksomheder, forskere og energibranchen debatterer, hvor tæt et forhold vores energi- og erhvervspolitik har. Er det en romance, en flirt eller måske ligefrem en fast forbindelse, som bygges nu? Hvordan ser virksomheder på den udvikling – og hvilke muligheder eller udfordringer kunne de se her?

Energi er erhvervspolitik. Senest har vi set det i regeringens forsyningsstrategi og med Energikommissionens anbefalinger: Mere erhverv. Mere marked – og udgifter, der holder flyttedag fra Energi- til Finansministeriet. Sådan er det blevet, fordi vi med klare EU-krav såvel som beslutninger i vores eget Folketing langsomt men sikkert ser, at retningspilen på energiområdet drejer mod af øget konkurrence og markedsgørelse i håb om at sikre øget vækst, flere arbejdspladser og innovative produkter.

Hvordan ser forskeren, erhvervslivet og energibranchen på det mulige skifte? Bliver klimaet kørt over på vejen fra det energipolitiske til det erhvervspolitiske ringhjørne? Er det kun tale om en flirt mellem energi- og erhvervspolitikken – eller er der så meget kød på tendensen, at vi ligefrem kan se det som et nyt grundlag for det danske pionerland, som Energikommissionen har sat retningspilen for.

Kom og vær med til én af de første debatter om energipolitikkens flirt og forhold til erhvervspolitikken. 

Deltagere

  • Thomas Egebo, departementschef, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
  • Peter Møllgaard, forskningsdekan, CBS, tidl. medlem af Energikommissionen
  • Susanne Juhl, adm.direktør, HMN Naturgas.
  • Jens Astrup Madsen, afdelingschef, Landbrug & Fødevarer.
  • Jette Miller, adm.direktør, De Frie Energiselskaber.

Arrangør: Landbrug & Fødevarer, HMN Naturgas og De Frie Energiselskaber.

Dag: Fredag den 16. juni kl. 12-13.

Sted: Energinet.dk’s telt (B12).