Find dit elnetselskab

Find dit netselskab. Mange netselskaber har over de seneste par år skiftet navn og logo. Har du styr på, hvilke elselskaber og netselskaber, der hører under samme koncern? Klik på oversigten nedenfor og find dit selskab. 

Netselskaber med nyt navn: Hvorfor skifter netselskaberne navn?

For at sikre fair og lige konkurrence på elmarkedet skal der være en skarp og tydelig opdeling mellem monopolselskaber, også kaldet netselskaber, og kommercielle handelsselskaber, også kaldet elselskaber.

Det betyder, at netselskaberne skal være både økonomisk og identitetsmæssigt adskilt fra energikoncernernes kommercielle selskaber. Det var et af grundelementerne siden liberaliseringens begyndelse for årtier tilbage.

Formålet er at sikre transparens og gennemsigtighed med hvem, der løser hvilke opgaver – og samtidig også at sikre fair, lige og objektiv behandling af alle de kommercielle energiselskaber, der måtte operere i netselskabet område.

Hvornår skulle elselskaberne skifte navne? 

Reglerne om særskilt identitet blev skærpet i juli 2017, således at selskaberne senest 1. juli 2018 skulle kalde deres handelsselskaber og deres netselskaber to forskellige navne. Der måtte ikke længere være navnesammenfald, da det kunne forvirre forbrugerne.

Måtte elselskaberne selv vælge?

Koncernerne måtte selv vælge, om det var handelsselskabet eller netselskabet, der skulle skifte navn. I langt de fleste tilfælde faldt valget på netselskabet.

Det gælder også de fire største netselskaber, som nu har ændret navn fra Dong Energy til Radius, SEAS-NVE til Cerius, Syd Energi til Evonet og EnergiMidt Net til N1.

Der er kun en undtagelse – og det er EWII i Kolding, der har valgt at beholde netselskabets navn, også skifte det velkendte TREFOR-brand ud. Du får et overblik over selskaberne her nedenfor.

Du finder dit elnetselskab her:

ELHANDELSSELSKAB NETSELSKAB