MØD DE FRIE ENERGISELSKABER PÅ FOLKEMØDET 2015

Du kan møde De Frie Energiselskaber på Folkemødet  den 11.-14. juni, hvor fremtidens energimarked er til debat. 

De Frie Energiselskaber inviterer til en spændende debat om konkurrencen på el-markedet, eller mangel på samme – og glæder sig til at deltage, når Energinet.dk sætter en fremtidig energiunion til eksamen.

allinge_folkemoede

FREDAG DEN 12. JUNI 9.30 – 10:30

ENERGI-UNION ELLER Ø-SAMFUND?

Sted: Energinet.dks telt ved Danchells Anlæg (A46)

Energinet.dk tager den grønne dug på bordet og sætter EU’s udspil om en fremtidig Energi-union til eksamen. Energiunionen skal vurderes ud fra tre perspektiver: Klima, Erhverv og Forbruger. Der tages fat i, om udspillet løser samfundets udfordring ved at hjælpe en effektiv grøn omstilling på vej – eller om Danmark hellere skal vælge at gå enegang, hvis vi skal opfylde vores grønne ambitioner.

En Energi-union skal sætte en samlet vision og politik for klima, forsyningssikkerhed og økonomisk vækst i EU, og sætte EU i førerpositionen på verdensplan for vedvarende energi. Men kan EU levere en grøn Energiunion? – hvordan skal et fælles marked for energi fungere? – er det vigtigste formål at sikre uafhængighed af russisk gas eller fremme vedvarende energi? – og skal national energipolitik nedlægges til fordel for fællesskabet?

Ved eksamensbordet sidder hårde censorer, som skal vende tommelfingeren opad eller nedad. Tre eksperter præsenterer de tre forskellige perspektiver, og om Energiunionen står til at løse udfordringerne. Jette Miller fra De Frie Energiselskaber præsenterer forbrugerperspektivet på Energiunionen: I hvilken grad gør Energiunionen det bedre at være forbruger? -hvorfor? – og hvor ligger udfordringerne?

Eksamensdeltagere: Niels Duedahl (adm. dir., SE),  Christian Ibsen (direktør, Concito), Jens Astrup Madsen (chef for Energi- og Klimapolitik, Landbrug & Fødevarer), Peder Østermark Andreasen (adm.dir., Energinet.dk) og Jette Miller (adm.dir. , De Frie Energiselskaber).

Moderator: Anne Grete Holmsgaard (direktør, Biorefining Alliance).


FREDAG DEN 12. JUNI 17:30 – 18:30

FRI OG LIGE KONKURRENCE PÅ ELMARKEDET – HVOR LANGT TIL MÅL?

Sted: Advice teltet, Gåden bag Hut Li L`Hut, Linde Plads 1, Allinge

De Frie Energiselskaber inviterer til debat og temperaturmåling af konkurrencen på el-markedet i dag. Der er besparelser at hente for forbrugerne og virksomhederne, hvis der kommer reelle konkurrencevilkår på elmarkedet. Men hvorfor har kun 2 ud af 10 forbrugere benyttet sig af det frie el-valg, når der er penge at spare ved at gøre det ? Der i dag frit valg mellem el-leverandører og markedet er liberaliseret. I hvert fald på papiret. I praksis er der dog stadig meget tilbage at ønske, da der er besparelser og nye muligheder i vente for forbrugere og virksomheder, hvis der kommer mere konkurrence på elmarkedet. Men hvad er egentlig status på konkurrencesituationen lige nu? Hvad skal der til for at få mere konkurrence? Hvilke gevinster kunne hentes – og vil de foreslåede tiltag rykke nok?

Få branchens, politikernes, energiaftagernes og forbrugernes syn på konkurrencesituationen på elmarkedet – og hør hvilke input de giver videre til den regering, der snart skal tage fat på et nyt Folketingsår.

Deltagere i debatpanelet: Jens Astrup Madsen (energichef, Landbrug og Fødevarer), Troels Ranis (branchedirektør, DI), Villum Christensen (MF, LA), Martin Salamon (cheføkonom, Forbrugerrådet Tænk), Louise Hahn ( privatkundedirektør, DONG Energy). Ole Hvelplund (adm. dir., NGF Nature Energy) og Jette Miller (adm. dir., De Frie Energiselskaber).

Moderator: Tina Riising, Børsen TV.

Læs mere