De Frie Energiselskaber på Folkemødet 2016

Skærmbillede 2016-06-09 kl. 08.50.49         Logo Folkemødet_danmarks politikfestival

De Frie Energiselskaber deltager aktivt i Folkemødet igen i år. Effektive og velfungerende markeder er afgørende for vores samfundsevne til vækst og udvikling. Men hvor blev konkurrencen og det effektiviseringspotentiale af, som forbrugere, politikere og vi som samfund har set frem til?

Jette Miller
Adm.dir. Jette Miller, De Frie Energiselskab

Kom. Lyt. Debatér. Vi glæder os til at se dig, når De Frie Energiselskaber slår teltet op til livlig debat om konkurrence og velfungerende energi-markeder. Med i diskussionerne har vi blandt andet Konkurrence-styrelsen, Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet, CBS, gasselskabet NGF NatureEnergy og erhvervsorganisationen Landbrug & Fødevarer. Vi glæder os til fire dage med livlig debat og spændende diskussioner.

Har du et tip til os?
Fra De Frie Energiselskaber deltager adm.dir. Jette Miller i Folkemødet. Har du et arrangement, som du vil tippe os om – eller har du et emne, som vi skal debatere, er du velkommen til at kontakte til Jette Miller på email jm@defrieenergiselskaber.dk eller telefon 2546 9829. Vi glæder os til at høre fra dig!

Her nedenfor finder du mere info om de debatter, som vi selv er med til at arrangere – og du er mere end velkommen til at deltage og være med!

———————————-

DEBAT 1: ENERGIMARKED I TOMGANG: Hvem har startkablerne?

 

 

Effektive markeder er en vigtig driver for samfundets vækst og udvikling – og ikke mindst for vores konkurrenceevne. Hvordan får vi skabt mere velfungerende energimarkeder og høstet det effektivitetspotentiale, politikerne har stillet os i udsigt?

Konkurrencen halter. Velfungerende markeder er en afgørende nøgle til at levere vækst og konkurrenceeffekt. Det gælder alle markeder – også el- og gasmarkederne. Ved selvsyn kan man konstatere, at energimarkederne ikke fungerer optimalt. Konkurrencen på el- og gasmarkederne er langt fra toptunet. Eksempelvis skiftede kun ca. 7 pct. af kunderne elleverandør i 2015, og elmarkedet består primært af en række geografiske monopoler, der har op mod 90 pct. af deres kunder i deres eget lokale område.

Hvordan får vi ændret det billede og øget den reelle konkurrence også på energimarkederne? Paneldeltagerne, der alle har dyb erfaring og viden om velfungerende markeder, vil give dig deres ekspertvurderinger – og i forlængelse heraf også deres bud på, hvordan konkurrencen på energimarkederne styrkes.

 

thomasEgebo carstenSmidt PeterMøllgaard OleHvelplund Jette Miller

Deltagere

 • Thomas Egebo, departementschef, Energi-, forsynings-, og klimaministeriet

  Jens_Astrup_Madsen
  Moderator: Afdelingschef Jens Astrup Madsen, Landbrug & Fødevarer
 • Carsten Smidt, vicedirektør, Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen
 • Peter Møllgaard, forskningsdekan, CBS
 • Ole Hvelplund, adm.dir., NGF Nature Energy
 • Jette Miller, adm.dir. De Frie Energiselskaber

Moderator: Jens Astrup Madsen, afdelingschef, Landbrug & Fødevarer

Arrangør: De Frie Energiselskaber.

Dag: 17. juni kl. 10-11.

Sted: Advice’s telt ”Allinge Open” ved siden af Hut Li Hut, Linde Plads 1.

 

———————————-

DEBAT 2: EFFEKTIVE ENERGIMARKEDER

Kom og vær med når adm. direktør for Energinet.dk Peder Ø. Andreasen skal til eksamen. Landbrug & Fødevarer, HMN Gas og De Frie Energiselskaber er eksaminatorer. 

Effektive markeder. Den grønne dug er lagt på bordet, når Peder Ø. Andreasen skal op i “Effektive markeder som en del af den grønne omstilling”. Spørgsmålene er mange – og du kan spørge med! Har vi overhovedet effektive markeder, sådan som virkeligheden ser ud i dag? Hvilken rolle spiller myndighederne i den udvikling nu – og hvilken rolle kan de spille i fremtiden?

Hvordan kan markedets aktører, organisationer og myndigheder accelerere udviklingen frem mod et mere effektivt marked? Spørgsmålene er mange, og du kan være med til at stille flere, der hjælper til at afgøre, om Danmarks transmissionsselskab består eller dumper.

 

Peder_Østermark_Andreasen_Presse SusanneJuhl Jette Miller Jens_Astrup_Madsen

Deltagere

 • Peder Ø Andreasen, adm direktør, Energinet.dk
 • Susanne Juhl, adm.direktør, HMN Naturgas
 • Jette Miller, adm.direktør, De Frie Energiselskaber
 • Jens Astrup Madsen, afdelingschef, Landbrug & Fødevarer

Arrangør: Energinet.dk

Dag: 17. juni kl. 17.30-18.00

Sted: Energinet.dk’s telt.