·

Nyt medlem: DCC Energi

Fri, fair og lige konkurrence på energimarkedet vil kun være til fordel for forbrugerne. Det er en mærkesag for DCC Energi, og derfor har virksomheden netop meldt sig ind i De Frie Energiselskaber.

På trods af at alle danske energikunder i dag frit kan vælge energiselskab, så er både el- og gasmarkedets strukturer støbt ind i fortidens monopoltænkning.

Lovgivningen er forældet og understøtter slet ikke et frit marked. Derfor er det vigtigt, at vi får sat fokus på nogle bedre og mere fleksible spilleregler til forbrugernes fordel,” siger driftsdirektør i DCC Energi, Daniel Andersen. Fraværet af konkurrence går ud over forbrugerne, fordi markedet ikke leverer det prispres og de nye services, som man ellers kunne forvente.

Driftsdirektør Daniel Andersen, DCC Energi

En samlet stemme står stærkest

Daniel Andersen kommer til at repræsentere DCC Energi i De Frie Energiselskabers bestyrelse.

Jeg ser frem til at give mit bidrag til en konstruktiv debat, hvor vi forhåbentlig kommer til at fremme de frie konkurrencevilkår for alle spillere på energimarkedet,” siger han og understreger, at DCC Energis medlemskab skal være med til at lægge mere vægt bag foreningens stemme:

Jeg er overbevist om, at jo flere der rejser sig og gør deres stemme gældende, jo sværere bliver det for politikerne bare at fortsætte med ikke at gøre noget.”

Branchens fleksible spiller

DCC Energi leverer varer og services indenfor en bred vifte af energiformer; fyringsolie, naturgas, diesel, træpiller, el og smøremidler. Virksomheden har både privat- og erhvervskunder og servicerer en stor del af landbrugets virksomheder. Desuden driver DCC Energi de danske Shell tankstationer og markedsfører også deres produkter.

Vi lægger stor vægt på at pleje vores kunder bedst muligt og altid levere høj kvalitet og gode produkter. Det er lige præcis for vores kunders skyld, at vi er gået sammen med De Frie Energiselskaber.”

I De Frie Energiselskaber er administrerende direktør Jette Miller stolt over at kunne tiltrække en så stor kapacitet som DCC Energi til foreningen:

Med DCC Energi i medlemskredsen vil vi med endnu større styrke kunne bede om helt rimelige forandringer i lovgivningen. Forandringer, som er hele forudsætningen for at skabe energimarkeder, der fungerer til gavn for forbrugerne og for samfundet.”

Fakta: DCC Energi

  • Ejerskabet af DCC Energi er delt mellem DLG (40%) og DCC Energy (60%)
  • DCC Energi omsætter for 4 mia. kr. årligt og beskæftiger i alt 130 ansatte i Danmark.
  • Virksomheden har omkring 60.000 kunder i Danmark samt 200.000 kortkunder 
  • DCC Energy er førende inden for salg og distribution af olie og LPG-gas i Europa. DCC Energy er til stede på 10 europæiske markeder med i alt ca. 10.000 medarbejdere og til en markedsværdi på 3 mia. britiske pund.

Måske du også har lyst til at læse mere om…