Jagten på smart energi

PODCAST: Et smart energisystem er nøglen til, at vi kan få de store mængder grøn strøm, vi har brug for til fremtidens elbiler, varmepumper og smarte hjem. Vi har talt om det siden 2010 – så hvor bliver det af? Vi jagter svaret i “Jagten på smart energi”. 

Podcasten er blevet til som led i projektet “Smart Grid i en energiteknologisk grøn omstilling” og støttes af Det Energiteknologiske Udviklings- og Demonstrationsprogram (EUDP). Projektet består af en række podcasts under overskriften “Jagten på smart energi”.

Strøm nok til alle

Smart Grid står centralt i den grønne omstilling på energiområdet. Med Smart Grid kan vi styre strømforbruget, så vi sikrer, at der – selv med fremtidens stigende andel af vedvarende energi, der kan fluktuere med vejret – er strøm nok til alle på alle tider af døgnet. Men Smart Grid er, trods flere forsøgsprojekter, stadig ikke for alvor nyttiggjort i Danmark.

Så hvilke energiteknologiske landvindinger hviler Smart Grid på? Hvad kan vi forvente af fremtiden? Hvorfor har vi endnu ikke har Smart Grid i Danmark? Og hvad der skal til, for at vi får det?

Podcast-serie i 15 episoder

Gennem en podcast-serie med 15 episoder undersøger vi sagen. Vi spørger iværksættere, politikere, organisationsfolk, ildsjæle og forskere om, hvordan de ser på fremtiden for det smarte energisystem.

Læs mere i EUDP-fondens projektgalleri

Episoder